Salt la continut
INOVARE, CREŞTERE – ÎMPREUNĂ
Logo ace.nindos.eu

Fapte bune

Fapte bune

Faptele bune ne dau speranta si putere de a merge mai departe. Le vedeti in jurul vostru? Sau pesimismul si negativul ne-au invadat viata? CRIZA? Neputinta de a gasi solutii?

Aici … doar FAPTE BUNE, lucruri bune si optimiste. Pe care sa le vedem si sa le impartasim. Pentru care sa luptam. Din care sa invatam.

Dezvoltare! Optimism! Incredere!

Exemple! Modele de urmat!

1. B-Lab – sistemul de masurare si certificare a impactului social si de mediu – www.bcorporation.net

Se atribuie brandul B-Corp (Benefit Corporation), prin intermediul unui sistem de masurare: B Ratings System, care reprezintă o chestionare amănunțită on-line, proiectată pentru a măsura și îmbunătăți performanța unei companii, cu privire la beneficiile sale sociale șide mediu.

Acest corp/grup al companiilor certificate de tip B este, de fapt, o cumunitate diversă animată de un singur scop: a redefini elementele succesului în business, în momente în care omenirea cere altceva și se confruntă permanent cu schimbări drastice de natură economică și socială. Extrem de relevantă este propria “Declarație” a grupului de B corporații, așa cum este ea exprimată:

“Noi reprezentăm un nou sector al economiei, care stimulează forța întreprinderilor private pentru a crea beneficiu public. Acest sector este compus din noi tipuri de companii, al căror scop este să creeze profit pentru toate părțile interesate, nu doar pentru acționari. Ca membri ai acestui sector, ca antreprenori și investitori în B corporații, noi credem în aceste adevăruri:

–noi trebuie să fim schimbarea pe care o căutăm în lume (de la”EU” la “NOI”),

–toate afacerile trebuie conduse după principiul fundamental – oamenii și locul contează,

–prin produse, practici și profit, afacerile trebuie să nu “facă rău” și să fie în beneficiul tuturor,

–pentru a face aceste lucruri, noi înțelegem că suntem dependenți unul de altul și, de aceea, responsabili pentru fiecare și pentru generațiile viitoare”.

 

Iata exemplul unei firme certificate ca Benefit Corporation: Greyston Bakery, care a ales calea impactului social si de mediu.

Așadar, FAPTA BUNĂ Greyston Bakery!

Data: 21 aprilie, 2019
vizualizări: 7.671
ACE-ES Romania
Asociatia Consultantilor Si Expertilor In Economie Sociala Romania

PROIECT ERASMUS+ 2021-2023

Youth Smarts

PROIECT ERASMUS+ 2019-2022

Awareness 4 Change

PROIECTE ERASMUS+ 2018-2020

ALL IN
Inclusive Plus

PROIECTE ERASMUS+ 2016-2018

Re Engage
Remap

PROIECT ERASMUS+ 2015-2016

Yes

PROIECT POCA 2018-1019

Pro Dezvoltare

ALTE PROIECTE

Fun studio
START Social Entrepreneurship for Women